Met een KPMB of IPM certificaat laat u zien op een veilige en verantwoorde manier ongedierte te bestrijden. De branche heeft zelf het initiatief genomen tot het opzetten van het Kwaliteitssysteem Plaagdiermanagement. Dit initiatief is onder meer genomen om de branche verder te professionaliseren. Doordat het systeem de bedrijven een spiegel voorhoudt, worden de bedrijven beter, sterker en maken bijvoorbeeld minder faalkosten. Daarnaast speelt een belangrijke rol dat deze invulling van zelfregulering aansluit bij de veranderende opstelling van de klanten aangaande voedselveiligheid en duurzaamheid en van de opstelling van de overheid op het gebied van inspecties.

Het Keurmerk Plaagdiermanagement van schemabeheer Stichting Keurmerk Plaagdier Management Bedrijven  bestaat uit in totaal vier modules. Deze kunnen individueel of gecombineerd geauditeerd worden.

Keurmerk Plaagdiermanagement (KPMB)

Het Kwaliteitssysteem geeft invulling aan het Integrated Pest Management (IPM) en biedt voorschriften op het gebied van uitvoering van plaagdiermanagement, maar ook op het gebied van transport, opslag, arbeidsomstandigheden, scholing en het toewijzen van verantwoordelijkheden. Het Keurmerk geeft invulling aan zelfregulering voor de gehele branche. Het zal de veiligheid voor mens en milieu verhogen en de kwaliteit van de dienstverlening waarborgen. Het keurmerk verbetert het imago, het resultaat van uwbedrijf en het schept duidelijkheid naar zowel de opdrachtgever als de opdrachtnemer. Het Keurmerk biedt een toegevoegde waarde voor de Plaagdiermanagementbedrijven zelf, de klanten en de inspectiediensten.

CEPA Certified

CEPA is de Europese koepelorganisatie van plaagdiermanagement brancheverenigingen. CEPA staat voor de Confederation of European Pest Management Associations. CEPA heeft kennis en deskundigheid uit heel Europa bij elkaar gebracht en CEN opdracht gegeven om één Europese norm te ontwikkelen op het vlak van plaagdierbeheersing: CEN-EN 16636 (aan te schaffen via een Europese normeringsinstantie, bijv. uit Estland).

IPM Knaagdierbeheersing

Voor bedrijven die de mogelijkheid willen behouden om rodenticiden te gebruiken, is het per 1 januari 2023 verplicht om zich te certificeren tegen IPM Knaagdierbeheersing en het personeel aanvullend te scholen. Dat heeft de overheid zo bepaald en dit is geregeld door het Ctgb via het wettelijk gebruiksvoorschrift (WG). De scholing, examens en certificering is gebaseerd op het Handboek IPM-Knaagdierbeheersing (HIK, versie 2.0).

IPM Houtbescherming

Eigenaren van historische gebouwen kunnen te maken krijgen met houtaantasting door insecten en zwammen. Op welke wijzen kunnen zij dit laten bestrijden zonder de cultureel-historische waarde van het pand op het spel te zetten?
Stichting Keurmerk Plaagdiermanagementbedrijven (KPMB) ontwikkelde hiervoor de module IPM houtaantasting. De module bevat een methode voor plaagdierbeheersing in historische gebouwen: de Uitvoeringsrichtlijn Bestrijding houtaantasting door insecten en zwammen in historische gebouwen (URL). In de URL zijn de uitgangspunten voor het maken van restauratiekeuzes, de zogenaamde restauratieladder, en de principes van Integrated Pest Management in samenhang uitgewerkt. Om er voor te zorgen dat het bestrijden gebeurt op een manier die èn effectief is èn de cultuurhistorische waarden van het pand respecteert, is een uitvoeringsrichtlijn opgesteld die beide optieken combineert.

 

Offerte aanvragen

Wij staan graag voor u klaar

  • Op deze website is ons Privacybeleid van toepassing. | Beveiligd met reCAPTCHA. De Voorwaarden en Privacy Policy van Google zijn van toepassing.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Bel ons gerust

078 200 3400

Onze mensen