Wilt u uw organisatie graag laten certificeren door EBN Certification, maar bent u reeds gecertificeerd door een andere certificerende instelling? Hier leest u hoe eenvoudig u kunt overstappen.

Kan ik zomaar overstappen van certificerende instelling?

U wilt graag uw organisatie laten certificeren door EBN Certification maar bent reeds gecertificeerd door een andere instelling. Dan vraagt u zich misschien af of dat wel zomaar kan. Wanneer is het juiste moment voor het overstappen naar een andere certificerende instelling? Hoeveel tijd, geld en moeite gaat dat eigenlijk kosten? Het antwoord op deze vragen is simpel en geruststellend.

Eenvoudig, kosteloos, op elk gewenst moment.

U kunt op elk gewenst moment in uw certificatieperiode en vrijwel altijd zonder enige vorm van kosten overstappen naar EBN Certification. U hoeft dus niet te wachten op het verlopen van het certificaat. U kunt ook overstappen midden in de looptijd van uw certificaten en zelfs vlak voor of na een geplande of uitgevoerde audit (let alleen wel op de eventuele contractuele opzegtermijn van uw huidige certificeerder).

Vrijwel nooit hoeven wij een extra audit bij u op locatie uit te voeren. Wij kunnen het huidige traject, in dit geval dus waar de vorige certificeerder gebleven was, middels een certificaat vanuit EBN Certification overnemen en continueren.

Wilt u direct meer weten over de mogelijkheden voor uw organisatie? Neem dan gerust contact met ons op, dan kijken wij graag naar uw wens en situatie.

Hoe werkt overstappen?

 1. Wij staan graag voor u klaar voor het maken van een afspraak of het uitbrengen van een offerte. U kunt hiervoor contact met ons opnemen.
  Ook wanneer u een offerte aanvraagt via de website, is er de mogelijkheid aan te geven dat het een overname van certificaat betreft.
 2. Graag ontvangen wij een kopie van de huidige certificaten en een kopie van alle auditrapporten in de huidige certificatieperiode. We beoordelen deze documenten geheel kosteloos. Op basis hiervan krijgt u van ons een passende offerte voor de overname en voortzetting van uw huidige certificering.
 3. Zorg ervoor dat uw contract beëindigd wordt met uw huidige certificerende instelling. (Let wel op de eventuele contractuele opzegtermijn van uw huidige certificeerder.)
 4. Na getekend akkoord met onze offerte, zorgen wij dat uw certificaat geldig blijft en dat u en uw klanten hier geen nadelige gevolgen van ondervinden. Afhankelijk van uw situatie kunnen we ofwel direct certificaten vanuit EBN Certification verstrekken, of we laten onze certificaten naadloos aansluiten op de vervaldatum van uw “huidige” certificaten. Wij nemen vervolgens contact met u op om de eerstvolgende audit in te plannen.

EBN Certification staat voor

 • Onpartijdigheid (Erkend door CvO);
 • Beheersen van belangenverstrengeling;
 • Objectiviteit;
 • Flexibiliteit;
 • Klantgerichtheid;
 • Pragmatische insteek;
 • Deskundige medewerkers;
 • Eerlijke prijs.
 

EBN Certification voert onafhankelijke tweede en derde partij audits uit op eenmalige aanvraag en of op langlopende overeenkomsten. Enerzijds onder auspiciën van de RvA daar waar het de eisen van geaccrediteerde schema’s betreffen, en anderzijds audits op schema’s die beheert en beheerst worden door brancheverenigingen of andere organisaties van belanghebbenden die niet onder eisen van de RvA vallen en derhalve niet geaccrediteerd zijn.

EBN Certification richt zich in hoofdzaak op het midden- en kleinbedrijf en hanteert voor die markt passende tarieven.

Bekijk hier onze beleidsverklaring.

Wij staan graag voor u klaar


 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Bel ons gerust

010 – 441 20 18
Onze mensen