Op deze pagina geven we een antwoord op veelgestelde vragen. Staat u vraag er niet bij? Wij beantwoorden deze uiteraard graag!

Wie is EBN Certification?

EBN Certification is een onafhankelijke certificerende instelling die een stabiele positie heeft ingenomen in de markt van certificerende instellingen. EBN Certification onderscheidt zich van de andere certificerende instellingen door onder andere een goede toegankelijkheid, hoge mate van klantvriendelijkheid, doel- en oplossingsgericht, constructief kritisch alsmede respectvol naar individuen en de onderhavige managementsystemen. Bij EBN hebben we veel respect voor bedrijven die streven naar optimale kwaliteit, veiligheid of milieuvriendelijkheid. Zij geven ons de inspiratie en energie om net dat stapje extra te zetten.  Lees meer…

Wat is certificatie?

Certificatie houdt in dat een onafhankelijke en deskundige certificatie-instelling (EBN Certification) een organisatie toetst en daarmee bepaalt of deze organisatie voldoet aan vooraf vastgestelde normen. Met behulp van een certificaat tegen één van deze vastgestelde normen kunt u aan uw opdrachtgever aantonen dat uw organisatie aan deze eisen voldoet en dat u bijv. veilig werkt of kwalitatief werkt.

Wat is accreditatie?

In theorie zou iedere organisatie een certificerende instelling kunnen zijn.  Om echter te kunnen vertrouwen op de deskundigheid maar ook onafhankelijk van de certificerende organisatie is er sprake van accreditatie er zijn er geaccrediteerde certificerende instellingen. Accrediteren betekent letterlijk: vertrouwen geven. Op basis van een accreditatie zou u er blindelings op moeten kunnen vertrouwen dat de kwaliteit van producten en diensten van die instelling orde is. Voor certificerende instellingen is in Nederland de Raad voor Accreditatie  de gezaghebbende organisatie. De Raad voor Accreditatie toets EBN Certification jaarlijks en in deze toetsingen ondergaan wij (net als u) ook iedere keer audits op kantoor en bijwoningen tijdens onze eigen audits en worden onze procedures, documenten, werkwijzen en medewerkers tegen het licht gehouden. De accreditatie van EBN Certification is te raadplagen op de site van de Raad voor Accreditatie.

Hoe snel kan ik bij jullie terecht?

Flexibel en oplossingsgericht zijn één van onze kernwaarden. Als het even kan spelen we in op specifieke situaties, omstandigheden en vragen. Altijd met plezier op zoek naar de beste oplossing voor uw situatie. Vaak betekend dit dat u zeer snel bij ons terecht kunt, op sommige momenten zelfs dezelfde of de volgende dag. In veel gevallen wordt door onze klanten een gewenste datum voor een periode over 3 tot 6 weken door onze klanten gewenst. Waar u wel rekening mee dient te houden is dat er voor elke certificering een implementatietermijn van drie maanden geldt, zodat wij gegevens hebben om te kunnen toetsen.

Hoe ziet een certificatietraject eruit?

Het certificeringstraject bestaat grofweg uit vijf stappen:

  1. Offerte: Op basis van uw wensen en in lijn met de geldende richtlijnen wordt voor u een offerte opgesteld. Na controle ontvangt u de definitieve offerte.
  2. Inplannen: Na akkoord met de offerte, gaat het inplannen van de audit van start. We stellen alles in werking om zoveel mogelijk aan uw voorkeuren te voldoen.
  3. Audit: Bij de eerste audit maakt onze auditor kennis met uw bedrijf. In deze audit wordt eerst alle documentatie gecontroleerd en daaropvolgend de implementatie van alle eisen.
  4. Rapportage en controle: Na het auditonderzoek wordt door uw auditor een auditrapportage opgesteld. U ontvangt direct na het opstellen van het rapport een afschrift van het rapport.
  5. Certificaat! Na positieve beslissing wordt het certificaat en het definitieve rapport aan u toegestuurd.

Na het doorlopen van deze vijf stappen is er nog sprake is van het onderhoudstraject en her-certificatie. Lees meer…

Kan ik ook tussentijds naar jullie overstappen?

Jazeker, en dit kan zeer eenvoudig! We hebben de mogelijkheid om vrijwel altijd zonder extra kosten en extra audit per ommegaande het huidige certificaat over te nemen en voor te zetten. Benieuwd? Klik hier voor informatie over eenvoudig overstappen.

Wij staan graag voor u klaar

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Bel ons gerust

010 – 441 20 18
Onze mensen