ISO 14001 is een internationale norm voor milieumanagement en de meest succesvolle milieustandaard ter wereld.

ISO 14001

ISO 14001 is de internationale norm voor milieumanagement. De norm ISO 14001 is gericht op het verminderen of controleren van risico’s dat bedrijven bijdragen aan het milieu. Waarbij uitgegaan wordt van procesbenadering ofwel continue verbetering. Met een ISO 14001 certificaat toont u aan dat u structureel bezig bent met milieuzorg. Belangrijk om het milieu te sparen en een veel gevraagd ISO certificaat bij aanbestedingen.

Waarom ISO 14001?

  • Systematisch naar betere milieuprestaties en naleving van wet- en regelgeving
  • Scherp inzicht in zowel de risico’s als de kansen op milieugebied
  • Invulling van de ‘milieupijler’ binnen duurzaam ondernemen (ISO 26001)
  • Internationaal herkenbare basis voor certificatie

EBN Certification staat voor u klaar

Bij EBN Certification gaan we voor een persoonlijke en pragmatische aanpak. Wij beseffen ons goed dat de weg naar een certificaat vaak al intensief genoeg is. Daarom verdiepen we ons in uw bedrijf en luisteren we naar uw verhaal.

Spelregels ISO 14001

EBN Certification werkt samen met de ISO 14001 schemabeheerder SCCM aan een kwalitatief hoogwaardig certificaat. Hiervoor heeft SCCM een certificatieschema opgesteld waarin de spelregels voor certificering zijn vastgelegd. Onze audits voldoen aan deze regels. Bent u bezig met het opzetten van het milieumanagementsysteem, dan raden wij u aan de website van SCCM te raadplegen (https://www.sccm.nl/certificatieschema-iso-14001). Bij SCCM kunt u terecht voor een groot aantal informatiebladen die u op weg helpen met het opzetten van uw milieumanagementsysteem.

Overstappen

Bent u al gecertificeerd? Stap op ieder gewenst moment eenvoudig over naar EBN Certification. Meestal zijn hier geen kosten aan verbonden, omdat er vaak geen extra audit uitgevoerd hoeft te worden. Wij nemen het huidige traject gewoon over! Lees hier meer over het overstappen van certificerende instelling.

Normen

Naast de ISO 14001 certificering, certificeert EBN Certification ook bedrijven volgens VCA en de CO2 Prestatieladder. VCA (Veiligheid, Gezondheid en Milieu Checklist Aannemers) is een Nederlandse norm die zich richt op het verminderen van veiligheids- en gezondheidsrisico’s op het werk. De CO2 Prestatieladder is een instrument voor organisaties om de CO2 uitstoot continu te verminderen.

Offerte aanvragen

Uw organisatie graag ISO 14001 laten certificeren door EBN Certification? Vraag dan een offerte aan via onderstaande button. Of neem telefonisch contact met ons op via 078-2003400. Wanneer u een offerte aanvraagt krijgt u altijd binnen 48 uur een reactie!

Offerte aanvragen

Wij staan graag voor u klaar

  • Op deze website is ons Privacybeleid van toepassing. | Beveiligd met reCAPTCHA. De Voorwaarden en Privacy Policy van Google zijn van toepassing.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Bel ons gerust

078 200 3400

Onze mensen