Maak kennis met onze partner voor 27001

Datum: 06-06-2016

EBN Certification biedt nu ook certificatie voor informatiebeveiliging (tegen ISO 27001) aan. EBN Certification heeft hiervoor een partnership gesloten met DigiTrust. DigiTrust is in Nederland dé expert op het gebied van informatiebeveiliging en ISO 27001 en als één van de weinige partijen in Nederland door de Raad van Accreditatie geaccrediteerd voor het certificeren tegen ISO 27001.

Met certificering tegen ISO 27001 bewijst u dat u de nodige voorzorgsmaatregelen heeft genomen om uw (gevoelige) informatie te beschermen tegen ongeautoriseerde toegang en bewerking. Informatie is namelijk een waardevol eigendom dat uw bedrijf kan maken of breken. Wanneer u informatiebeveiliging op de juiste wijze waarborgt, kunt u vol vertrouwen zaken doen. Richting uw opdrachtgevers geeft u aan dat u het informatieproces beheerst en gegevens van uw opdrachtgevers goed heeft beveiligd. Met het ISO 27001 certificaat voldoet uw organisatie tevens aan de eisen op het gebied van informatiebeveiliging bij aanbestedingen.

DigiTrust

EBN Certification heeft voor deze certificering een partnership gesloten met DigiTrust. DigiTrust is in Nederland de toonaangevende audit-organisatie op het gebied van informatiebeveiliging en certificering ISO 27001. DigiTrust deel veet waarden met EBN Certification, want mede door de vergelijkbare klantgerichte, praktische en heldere aanpak en tarieven kan DigiTrust bogen op een uitstekende reputatie en een grote klanttevredenheid. DigiTrust wordt dan ook door steeds meer bedrijven en management consultants ingeschakeld. DigiTrust heeft medewerkers in dienst met ruime audit-ervaring in een groot aantal branches. Dit resulteert in praktische, zinvolle audit-trajecten, uitgevoerd met verstand van zaken en in een sfeer van wederzijds begrip. Hiermee zorgen wij dat onze klanten hun informatiebeveiliging optimaal op orde hebben en dit met internationaal erkende ISO certificaten aan hun relaties kunnen laten zien. DigiTrust zet alleen medewerkers in die empathie met deze aanpak hebben. Ze worden zorgvuldig toegewezen door hun ervaring in de branche die ze controleren.

ISO 27001

ISO 27001 is de internationale standaard voor informatiebeveiliging. ISO 27001 kan gebruikt worden om de informatiebeveiliging in te richten. De norm staat voor een procesmatige aanpak voor het vaststellen, implementeren, uitvoeren, bewaken, onderhouden en verbeteren van informatiebeveiliging op basis van een Information Security Management System (ISMS). Met ISO 27001 certificering kan uw organisatie richting uw opdrachtgevers aangeven dat het informatiebeveiligingsproces wordt beheerst en gegevens van de opdrachtgever goed zijn beveiligd.

De belangrijkste voordelen van een ISO 27001 certificering zijn:

  • Klanten, werknemers, handelspartners en belanghebbenden worden gesteund in de overtuiging dat in uw organisatie zorgvuldig met zowel de informatie als de informatiesystemen wordt omgegaan;
  • Het certificaat ondersteunt uw geloofwaardigheid als professionele organisatie;
  • Stelt vast dat uw organisatie de relevante wet- en regelgeving naleeft;
  • Toont aan informatiebeveiliging op alle niveaus binnen uw organisatie belangrijk wordt gevonden;
  • Een goed ingericht en uitvoerend proces voor gegevensbeveiliging leidt tot minder risico’s en daarmee minder incidenten.
  • Kortom: Informatiebeveiliging staat binnen uw bedrijf in de bedrijfsvoering voorop!

Daarnaast zijn er een aantal andere voordelen die de certificering met zich meebrengen namelijk:

  • Als een organisatie zich voorbereid op een ISO 27001 certificering zal het management vooruitlopend hierop een aantal zaken intern aanscherpen. De algemene en de specifiek voor de certificering ertoe doende interne processen, worden nogmaals geïdentificeerd en geoptimaliseerd. Dit resulteert in een nog efficiëntere aansturing en management.
  • Ook worden in het voorbereidingsproces de processen en structuren voor de gehele organisatie duidelijk, waaronder communicatiestructuren, taken en verantwoordelijkheden. Dit leidt tot grotere betrokkenheid van de medewerkers en heeft positieve invloed op de ziekteverzuim, werkdruk en werksfeer.

Meer informatie

Wilt u meer weten over informatiebeveiliging of ISO 27001 certificering of direct een offerte ontvangen? Neem contact met ons op via 010-4412018 of info@ebncertification.nl

 

Ga naar nieuwsoverzicht

Wij staan graag voor u klaar


  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Bel ons gerust

010 – 441 20 18
Onze mensen