Met CO2-ladder vrijstelling verplichte Energie audit (EED)

Datum: 17-01-2017

De Nederlandse overheid heeft vorig jaar de Energie Efficiëntie Richtlijn overgenomen vanuit de Europese richtlijn (EED). Deze richtlijn stelt een aantal verplichtingen waar organisaties met meer dan 250 werknemers en/of meer dan €50 miljoen omzet en/of een balanstotaal van meer dan €43 miljoen aan moeten voldoen.

Wat betekent dit voor uw organisatie?
Wanneer deze richtlijn op uw organisatie van toepassing is bent u verplicht om eens in de 4 jaar een energie-audit uit te (laten) voeren en de resultaten hiervan te overleggen aan uw bevoegd gezag (gemeente en/of provincie). Dit alles met als doel de energie-efficiëntie van grotere Nederlandse ondernemingen te bevorderen en bewustwording van besparingsmogelijkheden te vergroten.

En nu?
Indien u aan bovenstaande criteria voldoet moet u verplicht periodiek energie audits uit (laten) voeren. De Nederlandse overheid heeft echter ook een aantal uitzonderingen gedefinieerd waarbij bedrijven geen energie-audit hoeven uit te voeren. Zeer recent heeft het SKAO bewerkstelligt dat certificering tegen de CO2 Prestatieladder vanaf niveau 3 ook als vrijstelling fungeert van deze verplichting. Dit aangezien de eisen van de CO2-Prestatieladder vanaf niveau 3 overeenkomen met de eisen die aan de energie-audit worden gesteld. Met de certificering kunt u dus voldoen aan deze verplichting terwijl u met deze certificering ook meer commerciële daadkracht, korting op aanbestedingen en financiële besparingen voor uw organisatie kunt realiseren. Al met al alleen maar voordelen indien u binnen deze criteria valt en deze vervolgstap neemt. EBN Certification staat uiteraard voor u klaar om de certificering tegen CO2 Prestatieladder te verzorgen.

Ga naar nieuwsoverzicht

Wij staan graag voor u klaar

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Bel ons gerust

010 – 441 20 18
Onze mensen